Her er en liste med film og serier. Har du forslag til andre, som mangler på listen, så kontakt os endelig.

 

 • “Adam” (2009) / Trailer
  Vandt Adam P. Sloan prisen på Sundance Film Festival 2009 for bedste film med et videnskabeligt emne. Ellers er det en romantisk komedie i det New York – miljø, vi kender fra mange andre film. Her skyldes forviklingerne blot, at den ene hovedperson – Adam – har Aspergers syndrom.

 

 • “As Good As It Gets” / “Det bliver ikke bedre” (1997) / Trailer
  Jack Nicholson spiller forfatteren Melvin Udall med OCD – obsessive compulsive disorder. Imidlertid er filmen helt tilbage til 1997. I dag vil vi overveje, om hans opførsel ikke også tyder på tegn af Aspergers. I øvrigt fik både Nicholson og hans kvindelige modspiller Helen Hunt hver deres Oskar for deres præstationer.

 

 • Extremely Loud & Incredibly Close” (2011) / Trailer
  Baseret på en roman fortæller denne film historien om en autistisk dreng, der tager på en rejse i New York, efter hans fars død ved 9-11-tragedien.

 

 • “Ben X” (2007) / Trailer
  En barsk film om en ung dreng med asperger, der bliver mobbet og flygter ind i et spilunivers for at kunne holde vírkeligheden ud. Vendepunktet kommer, da han beslutter sig for at tage hævn på sin helt egen måde. Filmen er til tider overdreven, men ikke desto mindre interessant, og den giver stof til eftertanke. I 2007 var den nomineret til en Oscar i kategorien bedste udenlandske film.

 

 • If you could say it in words” (2008) / Trailer
  Filmen vandt Derby City Film festival. En autistisk mand, som er kunstner, forelsker sig i en kvinde. med udfordringer i livet.

 

 • “Johnny English” (2003) / Trailer
  Rowan Atkinson som Mister Bean er ofte beskrevet som et eksempel på Aspergers syndrom. I denne film viser Rowan Atkinson, hvordan en hemmelig agent med træk af Asperger klarer at afsløre skurkens planer, redde Storbritannien og vinde den kønne pige, som af en eller anden grund er interesseret i ham.

 

 • “Mary and Max” (2009) / Trailer
  En rørende og alligevel ret skør film med animerede dukker og et pennevenskab mellem en ensom pige i Austrailien og en mand med Asperger i new York. Den fortæller om, hvordan han prøver at klare sine nederlag med humor, om venskaber og konsekvenserne af de valg, mennesker træffer i livet.

 

 • “Mozart and the Whales” (2009) Trailer
  En fortælling om et par, hvor begge er aspergere. Den ene interesserer sig for hvaler, og den anden for Mozart. Heldigvis interesserer de sig også for hinanden.

 

 • My name is Khan” (2010) / Trailer
  En indisk film om en autistisk, muslimsk mand, som ønsker at møde Obama (44. præsident i USA) og rense hans navn.

 

 • Temple Grandin(2010) / Trailer
  Claire Danes portrætterer Temple Grandin, som er verdenskendt inden for den autistiske verden. Hun var en fremragende visuel tænker, som revolutionerede  kvægindustrien med bedre løsninger til kvæg. Og lavede bl.a. også en squeeze machine til sig selv.

 

 • “The Accountant” (2016) / Trailer
  Om en autistisk, mystisk bogholder, som samtidig har nogle vilde combat skills. Action først og fremmest for alle pengene.

Serier:

 

 • Atypical” på Netflix (2017) / Trailer
  Man møder en ung, autistisk mand Sam og hele hans familie. Undervejs finder han bl.a. en kæreste Paige. Sam interesserer sig bl.a. for Arktis og pingviner.

 

 • On Tour with Asperger’s Are Us” på HBO (2019) / Trailer
  4 aspies på tur rundt i USA for at optræde med comedy.