Netværksgrupper
Som medlem eller støttemedlem af Autisme- og Aspergerforeningen har du mulighed for at blive facilitator i en netværksgruppe. At være facilitator i en netværksgruppe er mindre krævende end at være tovholder for foreningens mødesteder.
Netværksgrupper vs. Mødesteder
Netværksgrupper kan i langt højere grad udformes efter interesseområder og målgruppe sammenlignet med foreningens mødesteder. Det betyder, at man som netværksfacilitator kan danne et netværk for f.eks. autistiske mænd, forældrenetværk, en brætspilsgruppe eller en strikke-/hækleklub – mulighederne er mange!
Foreningens mødesteder skal derimod henvende sig til en bredere gruppe af medlemmer og er udelukkende for autister. Derfor har tovholderen et større ansvar for at være relevant for mange, ikke kun for en specifik gruppe med en særlig interesse, som f.eks. Pokémon Go.
Den største forskel mellem mødesteder og netværksgrupper er den økonomiske drift. Mødesteder modtager årligt et grundbeløb, som kan bruges til forplejning, gaver til oplægsholdere, der ikke ønsker honorar, eller som en buffer til uforudsete udgifter. Mødesteder har også mulighed for at søge lokale midler til drift, typisk til oplægsholdere, udflugter o.l. Ansøgningen sker via foreningens CVR og foregår i tæt samarbejde med bestyrelsen. Reglerne for dette kan læses i Mødestedsmanualen.
Netværksgrupper skal i videst muligt omfang drifte sig selv. Det betyder, at hvis gruppen ønsker forplejning til møderne (f.eks. kaffe og kage), kan netværksgruppen i fællesskab aftale at have en kaffe-/kagekasse, som de betaler til.
Netværksgrupper kan dog få betalt “husleje” eller medlemskab af lokale frivillighuse, som stiller mødelokaler til rådighed.
Alle, der deltager i netværksgrupperne, skal være medlemmer af foreningen.
Se og tilmeld dig mødestedet aktiviteter på foreningens aktivitetsliste:
Praktisk information
Målgruppen er voksne 18 år eller derover. Man har autisme eller en formodning om autisme.
Alle, der deltager i netværksgrupperne, skal være medlemmer af foreningen.
Regler
Netværksgrupper kan dog få betalt “husleje” eller medlemskab af lokale frivillighuse, som stiller mødelokaler til rådighed.
Alle, der deltager i netværksgrupperne, skal være medlemmer af foreningen.
Netværksgruppe Ringsted

Velkommen til vores nye netværksgruppe i Ringsted.
Søndag d. 23. februar 2025 slår vi dørene op for foreningens første netværksgruppe i Danmark, med fokus på brætspil, hygge og viden.
Netværksgruppen er for voksne autister +18 år. Du skal have en autisme-diagnose eller have en formodning om, at du har en autisme-diagnose.
Ligeledes skal du være medlem af Autisme- og Aspergerforeningen.
Kommer du for første gang og ikke kender os, så er du velkommen til lige at se os an 1-2 gange før du melder dig ind.
Vi mødes sidste søndag i måneden fra kl. 14.00 – 16.00.
(Med forbehold for ændringer.)
Der vil altid være en frivillig fra foreningens mødested i Sorø til stede.
Læs mere her
Netværksgruppen vil primært være en social begivenhed. Vi spiller spil og drikker en kop kaffe sammen. Der er også plads til at få vendt de spørgsmål, man kan have med andre ligesindede omkring autisme. Ligesom vi engang imellem vil have et lille tema på programmet, som man kan deltage i, hvis man har lyst. Der kan også være særlige arrangementer, og så vil det være annonceret her og på facebook.
Der er god mulighed for at kunne trække sig tilbage på stedet og tage en pause. Ligesom der er mulighed for at flere netværksgrupper benytter faciliteterne på samme tid.
Så har du ønsker og drømme om eksempelvis at lave en debatgruppe for autistiske mænd, en gruppe for dem med familie og børn eller noget helt tredje, så er der rig mulighed for det.
Tag blot en snak med os eller skriv på soroe@asforeningen.dk.
Hvis du er pårørende og har lyst til at netværke og mødes med andre pårørende, så kontakt os gerne på mail. Vi har rigelig med plads på stedet, så der er også plads til jer. Husk blot at I skal have et støttemedlemskab af foreningen.
Hold øje her eller på facebook for eventuelle ændringer.
Ved spørgsmål helt generelt så kontakt soroe@asforeningen.dk
Praktisk info:
Husk – man behøver sige noget, alt er frivilligt. Man er velkommen til bare at lytte. Giv gerne besked, hvis du kommer for første gang.
Det vil altid fremgå af den enkelte aktivitet på nemtilmeld/ facebook, hvis der er ændringer eller andet vigtig information.
En frivillig fra foreningens mødested i Sorø står gerne i døren fra kl. 13.50 – 14.00 for at tage imod dig/jer, der ikke kender til stedet, og som kommer for første gang. Giv gerne besked om det ønskes på mail, senest dagen før mødet på soroe@asforeningen.dk.
Ledsager:
Man er velkommen til at medbringe ledsager, men vi henstiller til, at du senest dagen før skriver til soroe@asforeningen.dk.
Forplejning:
Til en start koster forplejning ikke noget. Men hvis vi fortsat skal kunne byde på kaffe/the og andet, så vil vi til efterårs-sæsonen opkræve 10 kr. for forplejning.