Frivilligmarked d. 11. Juni 2022 kl. 11-15 på Gl. Torv i Aalborg

De Frivilliges Hus Aalborg arrangerede en festlig markedsdag, hvor man kunne møde mere end 30 forskellige sociale foreninger så som ADHD foreningen, Natteravnene, Red Barnet, Frirummet og mange andre. Ideen med dagen var at hylde frivilligheden. Derudover kunne foreningerne få lov at vise deres frivillige arbejde frem og få masser af gode snakke med de besøgende.

AAV AalborgAutisme- og Aspergerforeningen for Voksne, Mødestedet Aalborg havde en stand, hvor vi opfordrede såvel nye som nuværende og gamle ansigter til at komme forbi og sige hej.

I løbet af dagen var der taler med bl.a. tidligere rådmand Mai-Britt Iversen og sportsudøver Stine Rex samt prisuddelinger og live musik.

Bagermesteren fra Othellobageriet og hans kollega kom forbi for at bedømme i en kagekonkurrence, som alle foreningerne deltog i. Og vi (AAV) var så heldige, at vi løb med 1. pladsen, som udløste et gavekort til Othellobageriet. Det skal selvfølgelig bruges på Mødestedet Aalborg, hvor vi skal hygge os med kager og brød til et foreningsmøde senere på året.

Da jeg stødte på opslaget om Frivilligmarkedet på FB, tænkte jeg omgående, at dette var en super mulighed for at

sætte lidt fokus på Autisme, og selvfølgelig Mødestedet Aalborg. Jeg synes, det er så vigtigt at få gjort ordet ”Autisme” til et ord, der ikke gør ”folk” utrygge og også få ryddet ud i de mange fordomme/misforståelser, der florerer i hverdagen.

Dagen gik så meget bedre end jeg havde frygtet. Jeg havde rigtig mange gode snakke med autister, der kom forbi standen og fortalte deres historier – både om udfordringerne, men også

succeserne. Der var bedsteforældre, der gerne ville have et råd med på vejen, fordi barnebarnet var autist. Og brugere af Mødestedet Aalborg kom også forbi og sagde hej og fik kage.

En af de ekstra oplevelser jeg fik med mig, som jeg ikke havde forudset, var det hyggelige samvær der opstod med nabo-standene. Stemningen var fyldt med åbenhed, nysgerrighed og tryghed. Og det hjalp helt sikkert på at holde energiniveauet i balance.

Og sidst, og absolut ikke mindst – det var SÅ fedt at vinde kagekonkurrencen og derved høre Autisme- og Aspergerforeningen for Voksnes navn blive udråbt som vinder i højtalerne. Så blev jeg så stolt på foreningens vegne.

Om vi skal have en stand på Frivilligmarked i 2023 også? Det skal vi helt sikkert!

Bestyrelsen takker for den store indsats!