Vi blev modtaget i ekspeditionen hos Sydøstjyllands Politi, med et stort smil og et “Hej, er det jer fra autismeforeningen?”,
“Ja, Autisme- og Aspergerforeningen”, svarede vi.
Vi var blevet kontaktet af Sydøstjyllands Politi, der ønskede mere viden om autisme.
Landsformanden skrev efterfølgende således på de sociale medier om besøget:
I dag var jeg inviteret ind på politigården i Horsens ved Sydøstjyllands Politi for at fortælle om autisme og hvordan autisme kan komme til udtryk i stressende situationer.
Min oplevelse var, at betjentene var nysgerrige, lyttende og oprigtig interesserede i at møde autistisk tænkende mennesker på en måde, hvor både betjent og autist kan føle sig trygge.
Autister kan qua deres anderledes måde at være i verdenen, opfattes af andre som værende aggressive, når mennesket med autisme, reelt “bare” er dybt ulykkelige eller voldsomt stressede.
Denne fejltolkning kan være meget uheldig og kan nok særligt for politiet være nem at “falde i” -når ens job indebærer en særlig afkodning af adfærd i visse situationer.
Derfor gav dagens møde, ualmindelig meget mening og vi blev i dagens anledning, inspireret til at udvikle respons-kort til beredskabet. Disse kort opfordrede jeg til, skulle ligge i deres patruljebiler, så når de får et kald, hvor de ved at de skal ud til et menneske med autisme, så kunne de lige løbe kortet igennem og genopfriske de vigtigste opmærksomhedspunkter.
Vi er pt ved at lægge sidste hånd på en ny folder, som særligt er rettet imod beredskabet. Den glæder vi os til at vise jer
Link til responskort:
https://aspergerforeningen.dk/foldere
Nina Catalina Michaelsen
Autisme- og Aspergerforeningen